2020 Ferhunde Özbay Makale Ödülü

2020 yılı Nüfusbilim Derneği Ferhunde Özbay Makale Ödülü;
Taylan Acar’ın “Educational Attainment and Women’s Marriage Behavior in Turkey (Türkiye'de Kadınların Eğitim Durumu ve Evlenme Davranışları)” başlıklı çalışmasına verilmiştir.

Ayrıca Değerlendirme Kurulu Sayın Cevdet Acu tarafından hazırlanan “Modern Kölelik: Ürdün’de Ev Hizmetlerinde Çalışan Filipinli Göçmen Kadınların İşgücünde Karşılaştığı Temel Sorunlar” adlı çalışmayı İkinciliğe, Sayın Sümeyye Demircioğlu tarafından gönderilen “Erkeklerin Evlilik Öncesi ve Sonrası Kök Aileleri İle İlişkileri ve Evliliklerine Yansımaları” başlıklı çalışmayı da Üçüncülüğe layık görmüştür.

Ödül programında değerlendirme jürisi olarak görev yapan dernek üyelerimiz Sn. Şebnem Canpolat, Sn. Eda Purutçuoğlu, ve Sn. Alanur Çavlin'e de emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Nüfusbilim Derneği olarak nüfusbilim ve ilişkili disiplinlerde eğitim ve araştırma çalışmaları gerçekleştiren araştırmacıları sizlerin katkılarıyla desteklemeye devam edeceğiz.


Nüfusbilim Derneği'nin düzenlediği ve Taylan Acar'ın çalışmasını bizlerle paylaştığı Webinara bu bağlantıdan erişebilirsiniz.

Etiketler

Son İçerikler

envelopephonemap-markercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram